Posted on

Seriösa städfirmor – så hittar du rätt

Det finns många olika typer av städfirmor att välja mellan i Sverige. Många erbjuder ett mycket stort utbud av olika städtjänster som passar för både företag, fastighetsägare och privatpersoner. När du ska välja en städfirma är tjänsteutbudet naturligtvis viktigt att tänka på, men vill du säkerställa att företaget är seriöst har utbudet mindre betydelse.

En städfirma kan vara nischad och bara erbjuda städtjänster till en viss målgrupp. Det begränsade utbudet gör inte företaget mindre seriöst, utan bara mer inriktat på en viss typ av kund. Hittar du en städfirma som bara erbjuder kontorsstädning och fönsterputs behöver det alltså inte betyda att det är en dålig verksamhet. Vill du veta om företaget är att lita på är det större saker som du m

Städfirma

åste hålla utkik efter. Här nedan listar vi några punkter som alla professionella och seriösa städfirmor/städfirma i lund bör kunna erbjuda dig som kund – oavsett vilken målgrupp företaget eller du tillhör.

Bevis på trygga städfirmor – detta ska du ha koll på
Att jämföra städfirmor är alltid det bästa sättet att få snabb information om ett företag är seriöst eller inte. Tyvärr är det alldeles för många företag som låter priset vara den avgörande faktorn i sina offerter och annan viktig information hamnar i skymundan.

F-skatt – En seriös städfirma är alltid registrerad för F-skatt. Det visar att det är ett tryggt företag som kan erbjuda dig RUT-avdrag om du anlitar dem som privatperson. Om det inte finns något RUT-avdrag kommer du som kund att behöva betala det fullständiga beloppet, samtidigt som du också behöver stå för arbetsgivaravgifterna själv.

Försäkringar – Alla professionella företag som erbjuder tjänster ska också kunna erbjuda försäkringar. Med en ansvarsförsäkring får du skydd om olyckan skulle vara framme när personalen befinner sig på plats i ditt hem. Anlita inte en firma utan försäkring.

Recensioner och omdöme – Genom recensioner och omdömen från tidigare kunder kan du få en mer korrekt bild av hur seriöst och kundfokuserat ett företag är. Använd gärna opartiska sajter för att se hur städfirman upplevs och hur de hanterar reklamation.

Utbildning och arbetsvillkor – Den städfirma du anlitar ska ha personal som är utbildad och som får schyssta arbetsvillkor. Prata med städfirman och hör dig för vad som gäller. Finns det kollektivavtal och hur arbetar verksamheten med ergonomi och säkerhet? Detta är nämligen information som du inte kommer kunna hitta i offerten.

Fokus på miljö – Rengöringsmedel och starka kemikalier kan påverka vår hälsa och miljö mycket negativt. Ett seriöst städföretag arbetar med fokus på miljö och väljer därför miljövänliga och snälla rengöringsmedel i så lång utsträckning som möjligt.